4

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС СЪНРАЙЗ РЕЗИДЕНС

Комплекс Сънрайз Резиденс е разположен на територия от 8 000 кв.м. и се състои от пет свободностоящи четириетажни сгради.

Сградите са разположени каскадно, следвайки естествената денивелация на терена. Това дава възможност жилищата да бъдат максимално осветени и разположени според най-предпочитаните изложения - Юг, Изток и Запад. Френските прозорци и стъклени парапети на балконите допълнително засилват усещането за простор и светлина. Апартаментите са с оптимални квадратури от 75 кв.м. до 170 кв.м. с една, две и три спални, функционални и удобни, с правилни форми на стаите и големи дневни.

В проекта са заложени мерки за енергоефективност и пожаробезопасност като фасадите са покрити с 12 см топлоизолация и хоризонтални и вертикални негорими ивици от минерална вата по цялата периферия на сградите. Финишното покритие е минерална мазилка в свежи тонове. Покривите са плоски, с паро-, хидро- и топлоизолация. За нуждите на комплекса е предвидено изграждане на Фотоволтаична електроцентрала, която да захранва осветлението на общите части на сградите, асансьорите, градинското осветление, както и помпите на сондажната и хидрофорна система. Основното електрозахранване се осигурява чрез зонален трафопост, изграден да обслужва само нуждите на комплекса. Водоподаването е решено с изграждане на изцяло нов водопровод, самостоятелна хидрофорна уредба за всеки вход и сондаж, осигуряващ вода за поливни нужди.

Комплексът разполага с паркова зона, алеи за разходка и детска площадка. Озеленяването е изцяло съобразено с климата в района, денивелацията на терена, вписване на растителността в околния ладшафт и възможността за откриване на красиви гледки.

РЗП

8000 кв.м


Сектор

Жилищно Строителство


Дейности

Цялостно изпълнение


Локация

кв.Изгрев, Варна


Дата на завършване

В строителство


Инвеститор

ПЛАНЕКС ЕООД

Проекти